søndag den 28. marts 2021

Brag Cards trylles om til OSH kort | Pia På Banen

I nogle år har jeg haft en pakke Brag Cards fra Fancy Pants Design liggende i en skuffe og atter faldt jeg over dem. Da jeg så dem tænkte jeg, nu skal det sørme være! 

Brag Cards minder meget om Journaling Cards, hvis man ikke lige kender til dem. Mon nogle af jer ligger inde med lignende eller måske Journaling Cards? Jeg fik skabt 13 kort til OSH ud af min pakke med 36 styk Brag Cards. 





Jeg har brugt 2-4 Brag Cards per kort. 

Nogle Brag Cards har jeg skåret i bider og dermed kunne bruge hist og pist på flere kort. 

Den største udfordring var at "omdanne" temaet fra Brag Cards til brugbare OSH temaer. Det har nu alligevel lykkes mig at skabe en del Love-kort og et enkelt fødselsdagskort. 


Nogle Brag Cards har jeg afrundet hjørnerne på med brug af min We R MemoryKeepers Crop-a-Dile Chomper. 

Jeg har selv tilføjet en smule basis karton i farver.


Mine tekster er en god blanding af diecut ord, heat embossede tekster, Dymo tekster og stemplede tekster.

Jeg har især brugt mit hjerte diesæt fra DieNamics "Stitched Heart STAX", som har en fin pyntekant.


Til sidst havde jeg kun nogle få hvide stumper tilbage, samt nogle af de mere kedelige simple Brag Cards. Men de kommer heller ikke til at gå til spilde for det er dejligt kraftigt karton på ca. 300 gsm og vil derfor snildt kunne bruges til diecut tekster til andre kort en dag. 


Det er bare et skønt syn sådan en dejligt stak kort :)

Hva' med dig? Har du en masse Journaling Cards liggende, som også kan bruges til lidt søde OSH kort? Giv det da et forsøg, hvis du spørger mig :)

Kreative hilsner,
Pia 

onsdag den 24. marts 2021

Julekort #3 hos OSH


I 2020 fik jeg købt mig en ny tekst die fra Hero Arts og den er sandelig blevet flittigt brugt til OSH julekort. Nøj, hvor er jeg glad for den. Jeg har igen fået lavet en masse julekort med denne die og byder derfor igen på 2 julekort til jer. Denne gang har jeg fået brugt noget af mit (meget) gamle designpapir.


Tekst banner dien er fra Hero Arts og hedder “Merry Christmas Banner Die”. Den er bare oplagt til ganske simple kort - særligt kort af rester. 


Den lille kristjørn er fra engelske Clearly Besotted Stamps og fra en af deres gamle releases, hvor man kunne få dies til. Det er et af mine mest brugte sæt til julekort og jeg holder fast på det med næb og klør. 


Til det kvadratiske kort har jeg brugt to forskellige die sæt. Det ene sæt kvadratiske dies, som er uden pyntekant, er fra Lifestyle Crafts og hedder “Nesting Squares”. Det andet sæt med pyntekant er fra Gittes Eget Design og hedder “Basis Kvadrater”. 


Nu er det altid spændende at se, hvad Charlie og Cecilie har syslet med til denne gang. 

Cecilie her med mit marts julekort:


Denne måned er mit kort mere klassisk julet, men dog med et stempel i centrum, som ikke er udgivet som et julestempel. Det er heldigt, at man med de rette farver ka lede tankerne mod julen. Baggrunden er lavet med en stencil. Jeg har fuzzycuttet det og sat lidt halvperler i midten og nogle glitrende dots som ekstra pynt.

Smukt Cecilie og du er jo en ørn både til at farvelægge og fuzzycutte. Din die var så lækker Pia, at du fik fristet mig til at anskaffe den. Altid skønt når vi kan friste hinanden til indkøb. 

Men i dag er det en anden nyanskaffelse jeg har haft i brug. Mie og jeg havde forelsket os i et snemandsstempel fra Taylored Expressions og JUBII det kunne fås herhjemme hos Hobbyboden 😍 Det kan man få en masse sjov ud af - se bare her:


Jeg starter lige med min materialeoversigt. TE Frosty Background rødt gummistempel, som er inkl. det lille clearstamp sæt med 4 mønstrede hattebånd, gulerodsnæse, kinder, snefnug og krop. Jeg købte også dies til hoved og krop. Gittes eget design står også for ramme med stikning (som er et sæt) og stempelteksterne.  Hjertestikningerne og den lille kvadrat (også fra et sæt) er fra HAPPYMADE.
LÆNGE leve vores danske butikker!! Der har også været gang i en masse farver sværte, men det var der ikke lige plads til på billedet.


Jeg startede med et ark med hele stemplet og med en masse forskellige farver og mønstre på hattebåndene. Efter et par aftryk med kinder valgte jeg en lyserød Copic, da selv jeg kan lave to prikker.
Men der er et stempel til det. Det store ark vil jeg lave et andet kort med på et tidspunkt, nu holdt jeg mig til 3 farver hattebånd og lavede et ark kun med dem. Mine to marts julekort ses nedenfor.


Kort nr 1: 4 små kvadrater med små stemplede hvide snefnug og 3 snemænd, den 4. kvadrat
passede lige til et gammelt hyggeligt stempel og da der står en VARM hilsen
fik jeg lige lyst til de 2 stiplede hjerter nederst.


Men da min hvide sværte ikke gik så stærkt igennem, afprøvede jeg en Lawn fawn baggrund med prikker inden jeg skar kvadraterne ud. Et blåt kort brugt i landscape retning passer til 3 snemænd
og Gittes tekst fyldte fint i hjørnet fulgt af et lyseblåt snefnug med matchende bling.

Jeg glæder mig allerede til at afprøve endnu flere kombinationer - også med hele snemænd. Dejligt med endnu et indkøb man er VILD med. 

Det var vores 3 julekort inspirationer her i marts. Vi vil altid gerne se jeres julekort modeller, så her kommer "as usual" Mr. Linky. Sidste måned var I tre der var modige nok til at linke, bliv endelig ved - det er så hyggeligt. Ved godt han kan drille hvis det er fra Instagram - men vi arbejder på at løse det.







tirsdag den 16. marts 2021

Vi er halvt inde i marts og kortkasserne har begyndt deres rejse ud i verden.

Men det har I sikkert set billeder af hos Fifty på Facebook.

Det giver altid luft på hylderne her hos OSH at der ryger kort afsted. Denne gang over 2.000 stk.
Vi får så samtidig dannet os et endnu bedre overblik over hvad vi især mangler. Det kommer her og rettes også til ude i sidemenuen.  Vi har brug for Love kort, til lykke kort og kort til børn og unge. Generelle kort har vi mange af lige p.t. Næste gang vi sender er først i slutningen af juni. Dvs. kortene i bedste fald er derude midt i august og så igen tidligst er hjemme hos modtageren når det er efterår. Åh nej tænker I måske - jeg ELSKER at lave sommerkort, jamen så gør du det og så lagerfører vi dem til de skal afsted, men vi forklarer det her for at I bedre kan forstå den tidsplan der hele tiden kører for at få det hele til at passe sammen. I år er konfirmationerne udskudt i mange sogn, så derfor kunne vi fint tømme vores lager af konfirmationskort og studenterhilsner. Den slags kort skal vi så igen først sende i december måned 2021.

Hvis du er ny hos OSH, så brug endelig vores blog her til at få gode ideer til kort. Ude i sidemenuen kan du klikke på feltet Etiketter - så samles alle poster med f.eks. ideer til børnekort eller flyverkort.
Men nok om alt det administrative - her kommer et kig på nogle af de kort Lise fra Vejle har sendt til os.

Vi har et par steder, hvor Flyvevåbnet har mandskab og derfor er det hyggeligt
at kunne sende nogle kort med fly derud - her et rigtig fint eksempel.

Ja du gættede rigtigt, også denne gang var Fifty på pletten, da kassen med kort blev åbnet.
Derfor var dette kort da HELT umuligt at få lagt på lager - det skulle nemlig afsted
med det samme. 😋


Det samme skete med dette kort - og det er iøvrigt en dejlig tekst.

Her kommer jeg til at tænke på rimet fra min barndom
"Fars pige, mors skat - hele husets abekat" 

Et fint maskulint kort - jeg kender ikke motivet, men gætter på
det måske er skåret på en Silhouette eller lignende??

Som det sidste kort i denne omgang viser vi denne fine reminder til os alle sammen
Et regnbuekort med teksten "det bliver godt igen".
Dem er vi nogen der har sendt mange af i år.

Tak for alle kortene til dig Lise og god ny uge til alle der læser med her.

HUSK vores kommentarkonkurrence - i denne måned er vores sponsor NHH design og der er et fristende gavekort på 200 kr på højkant. For hver kommentar du skriver her i marts måned for du en chance i lodtrækningen - nemt og hyggeligt. Ikke?


onsdag den 10. marts 2021

Julekort | Bid for Bid af Designpapir #12 + VIDEO

Det hænder fra tid til anden at nogle venlige sjæle donerer ubrugt designpapir eller karton til Operation Skriv Hjem, så vi frivillige kan lave nogle kort ud af det. Netop dagens designpapir blev doneret til Charlie og OSH under en Scrap-A-Mania messe. Det var selvfølgelig fra dengang, hvor vi rent faktisk kunne mødes og hygge og shoppe. Personen kom med en stak forskelligt og jeg fik lov af Charlie til at udvælge lidt af det og nuppe med hjem til OSH kort. Netop julearkene blev til julekort, som blev sendt ud til julen 2020. I dag vil jeg viser jer kortene og forklare den røde tråd mellem kortene. 

Motto'et for "Bid for Bid af Designpapir" serien er:

"Få brugt så meget som muligt og lad designpapiret komme til sin ret".

Sidst i indlægget finder man links til alle forrige afsnit i serien, som byder på et væld af inspiration. 


Jeg startede ud med 4-5 stykker 6x6 designpapir og ender med 6 julekort, som på den ene eller anden måde er forbundet med hinanden. Jeg elsker at få så meget som muligt ud af mine materialer og særligt papir og karton. 

I min video fortæller jeg om mine idéer til hvert enkelt kort og hvilke dies og stempler som er blevet brugt. 


For jer på mobilen er det muligt videoen ikke er synlig. I så fald kan I blot klikke HER


Første kort er super simpelt og meget hurtigt at lave. Designpapiret er fyldt med juletekster i forskellige farver, fonter og størrelser, hvilket jeg ønskede at være synligt. Derfor har jeg kun tilført en dansk tekst på en oval diecut. 

Min rest af designpapiret blev nu min grundsten for det næste kort. Da der foregår meget med alle de tekster og farver, har jeg bevist valgt et mere roligt (ikke så mange farver) designpapir til basen. 


Den grønne matte på kortbasen er noget ensfarvet karton fra eget lager. Inden jeg brugte denne matte, sørgede jeg for at diecutte en oval matte ud fra midten af rektanglen. Denne oval er rent faktisk brugt på det første kort. 

Designpapiret med cirklerne blev en del af kortbasen og er med til at skabe lidt ro på papirstrimlen med alle teksterne. Igen har jeg stemplet en dansk juletekst på en oval diecut. 



På et af stykkerne var der denne skønne vintage julemand. Jeg synes, det var for synd at skære ham i mindre stykker, så igen blev det en meget simpel og nem løsning. Der er blot tilføjet en grøn matte og stemplet en tekst direkte på designpapiret. 

Nogen gange er det bare helt OK at lade designpapiret få lov til at træde 100% frem og få førstepladsen!

Den overskydende rest af designpapir tager vi i brug lidt senere ;)


Det næste kort er lidt en blanding af gamle rester fra gemmerne og doneret designpapir. Den grønne kortbase er doneret, kristjørne papiret er hvis jeg husker korrekt også doneret og det ensfarvede røde en diecut rest fra tidligere julekort produktion. 

Da jeg allerede havde et behov for en rød oval diecut, gav det god mening at lave et fint lille vindue i den røde rektangel. Og vupti, en lidt mindre diecut med stemplet tekst på og et julekort er kommet til verden. 


Og her har jeg sørme brugt en rød oval. Det skal dog nævnes, at jeg selvfølgelig også har sørget for at diecutte et stykke ud af den røde matte bag designpapiret. Ingen grund til at yderst brugbart papir eller karton bør gå til spilde! 

Til kortet har jeg brugt endnu et stykke doneret designpapir. Ovalen med teksten har jeg med vilje placeret i det ene hjørne af kortet, for at mest muligt at det fine stjernemønster på designpapiret kunne synes. 

Reststykket af designpapiret har derefter får liv på det næste og sidste julekort. 

 

Heldigvis havde jeg reststykket fra den skønne vintage julemand, som på bagsiden har lækkert diagonalt stribet. Mums, mums, efter min mening. 

Vupti, er det fine stjernemønstrede papir flankeret af to sektioner julestribet papir. For at gøre det lidt ekstra lækkert, limede jeg først resterne af designpapiret på et stykke almindeligt kopipapir for derefter at diecutte stykket med en fin rektangel die med buede kanter. Prikken over i'et er den fine diecut tekst med God Jul. 

Primære materialer: 

  • DieNamic's Inside Out Stitched Oval STAX dies
  • Simple and Basic God Jul die
  • Concord & 9th Love & Hugs stempelsæt
  • Gittes Eget Design Basis Rektangler og Flag dies
  • Gittes Eget Design Rundede Rektangler og Flag dies
  • Gittes Eget Design Juletid stempelsæt
  • Gittes Eget Design Julen har Englelyd stempelsæt


Nedenfor finder du links til de tidligere "Bid for Bid af Designpapir" indlæg:


Kreative hilsner,
Pia 


fredag den 5. marts 2021

Så er det snart weekend og vi har nye kort at vise igen

Fifty og jeg bliver altid glade, når der kommer kortleverancer her på adressen og ekstra glade
hvis vi kan se det er fra et navn vi ikke har set før. Det skete i denne uge, da Postnord kom men en pakke fra Frederikshavn. 😊

Det var kort fra Kristina Flensted, der havde lyst til at være med her hos OSH. Dejligt at se, at Kristina havde tjekket vores info til nye kortmagere til OSH, for alt var i orden. Der var kuverter med og hvidt skrivefelt indeni alle kort, der havde farvet kortbase. TAK for alle kortene Kristina - her et lille udvalg fra fotolageret:

Lag på lag og et stort knus ved hjælp af Gittes eget design stempelsæt.

Her et kort til far - jeg kender ikke lige de fine stjerner og teksten her.
Kristina har svaret at det er fra et tidligere PTW (Picturing the World) kreaklub sæt.

Endnu et Knus - her i en tøseudgave med små sommerfugle på papiret.

Zebraen kommer med et kæmpe knus - her er både dies og stempel fra Gittes eget design.
Diesættet hedder Basis rektangler og flag.

Sødt Minnie børnekort - fedt med den fine ballon med sløjfe på.

Sidste kort er lige til at sende til en "laber larves fødselsdag" 
Til lykke die er også fra Gittes eget design - nok den der hedder Midi maxi til lykke. 

Vi klargør og pakker i vores ledige timer, men vi har mange kort at vise, så vi vender tilbage om nogle dage. Vi er blevet kontaktet af en præst fra Sjælland, der snart skal udsendes som feltpræst og havde hørt godt om vores arbejde, så mon ikke vi får endnu en "kunde" i butikken snart. Dejligt.

Rigtig god weekend og husk at sætte tid af til at være kreativ, selvom der nu er åbne butikker og udendørs kondi der lokker. 

Som Albert Einstein er citeret for at have sagt:

"Creativity is intelligence having fun"


mandag den 1. marts 2021

Så siger vi velkommen til foråret og marts måned og til lykke til en vinder.

Især i øjeblikket var det dejligt, at februar var en kort måned. Nu er det marts og vi kan ovenikøbet gå ind i en fysisk butik, hvis vi har en i nærheden og har brug for det. Efter enhver storm kommer der en regnbue - og det vil vi glæde os til.

Først afslører vi vores vinder af februar måneds kommentarkonkurrence, som HAPPYMADE var sponsor for.

Det var denne kommentar der blev trukket ud:

Åhr Fifty du er den mest fantastiske bjørn der formår at mene noget om meget. Du besidder så god humor. Flotte kort der helt sikkert nok skal vække glæde verden over.

Den har Heidi Kolze skrevet - så TIL LYKKE til dig Heidi - du kan nu snolde hos HAPPYMADE og de første 200 kr du bruger er betalt af dit præmie gavekort. Tak til Anette for præmien 💗

I dag viser jeg nogle forårskort fra Randi H.H.:

Lily of the Valley (LOTV) gik på et tidspunkt fra deres gummistempler til digitale.
De har en sød streg, som jeg også selv er ret vild med - her en lille sommerfuglepige,
der ønsker til lykke med et af NHH's fine små bannere.

Dette søde lille par er også fra LOTV og banner fra NHH.
Jeg spotter noget gammelt Karen Margrethe papir i baggrunden og se hvor fint det bliver
 med matchende matte i lilla.

En lille tænksom stund på gyngen med sin bedste ven.
Igen LOTV og NHH.

Her LOTV stempel der er perfekt til en hilsen hjem til børnene.
Matte med store tern, baggrund med små tern og matchende til pigens hat og kjole.
Jeg kan af personlig erfaring anbefale at man finder papiret først og matcher med sine Copic
bagefter - det er det hurtigste 😊

LOTV har også mange super nuttede motiver med dyr - og er du fast læser herinde
VED du, at Fifty har været vågen da jeg udvalgte kort til indlægget.
Derfor "TADAAAAH" et bamsekort med flot buket og brev under armen.
LOTV og NHH.

Det sidste kort viser alt det vi elsker ved foråret:
blå himmel, små søde fugle der synger og alt der der begynder at spire og gro.
Igen et godt eksemple på hvor meget en matchende matte gør ved et enkelt kort.

TAK for kortene til dig Randi.

I marts måned er det NHH design og Nadja der er vores sponsor. Der er et gavekort på 200 kr til webshoppen på højkant. Tak for det Nadja 😀. Husk vi som altid linker til vores sponsor hele måneden i sidemenuen og i de indlæg, de er nævnt i. Så man kan nemt hoppe forbi, kigge og shoppe.

Lodtrækning i marts blandt alle kommentar på bloggens marts indlæg sker 31.3. efter kl. 22.00 - så slå jer løs.

God mandag, god ny uge og god MARTS til jer allesammen.