onsdag den 15. juli 2020

Bid for Bid af Designpapir #7

Det er et stykke tid siden, at vi sidst har haft en omgang "Bid for Bid af Designpapir". Så det er sandelig på tide, ikke sandt. 

Sidst sluttede vi med fokus på multifarvet stormønstret 12x12 papir, som var i afsnit #6. Denne gang skal vi dog se på muligheden for at gøre kål på noget 6x6 GummiApan designpapir. For nogle år siden, da GummiApan kom frem med grafisk designpapir i basisfarver, købte jeg som så mange andre en god stak. Meeeeen at få brugt det har siden vist sig at være lidt sværere end at købe det. Mon andre har det ligesom mig?

Motto'et for "Bid for Bid af Designpapir" serien er:
"Få brugt så meget som muligt og lad designpapiret komme til sin ret".

Sidst i dette indlæg vil du finde links til tidligere "Bid for Bid" indlæg. Her vil du finde masser af inspiration til kort. 


Lad os komme i gang!

Når jeg laver kort, gemmer jeg typisk en hel del rester. De kort som er blevet skabt denne gang er netop af sådanne rester fra andre kort. Primært er det i dag rester af GummiApan designpapir.Kortet ovenfor er skabt af forskellige rester, samt en oval rest af GummiApan designpapir. Jeg startede med at sortere mine rester i farvegrupper. Og det kom der dette blå kort ud af. 

Blomster motivet er et gammelt stempelsæt fra engelske Clearly Besotted Stamps og teksten er fra Gitte Eget Design stempelsæt "Lillebitte". 


Jeg havde diecuts liggende af en stor rød ballon og en orange sky. Hvorfor ikke kombinere disse to på et funky kort! Så sagt, så gjort. 

Her er teksten igen fra Gittes Eget Design stempelsæt "Lillebitte". Nu kommer vi netop til GummiApan kort, som er blevet skabt af en masse reste strimler. Jeg målte mig frem til en passende bredde for 3 eller 4 strimler til baggrunden. 

Tekststemplet er også fra Gittes Eget Design og hedder "Fødselsdag". 

Den ovale diecut med teksten er fra My Favorite Things / DieNamics "Inside Out Stitched Oval STAX". Undervejs har jeg også brugt My Favorite Things / DieNamics "Cross-Stiched Oval STAX". Sidstnævnte har været rester fra tidligere projekter.Jeg har gennemgående brugt det lille fine blomster stempel fra engelske Clearly Besotted Stamps. Årsagen var, at jeg synes det sagtens kunne tåle ikke at blive farvelagt. Dette sparede mig en del tid i forhold til at få lavet alle disse kort. 

Ovenfor laver jeg her kombinationer med 2 eller 3 strimler til baggrunden af kortet. Ved samtidig at bruge endnu en strimmel til en horisontal bord, slog jeg to fluer med et smæk. At få mere pynt på kortet, samt at få brugt flere rester på ét kort. Jeg har bevidst forsøgt at holde de fleste kort i samme farve. Dette for at gøre det nemt, men også skabe lidt ro over kortene. Netop når jeg har blandet forskellige mønstre. Ovenfor har vi et kort, hvor baggrunden består af flere strimler af forskellige bredde. Det er ganske simpelt, fordi at jeg er ved at nå bunden i blandt mine rester i denne farve. Ved at variere bredden af strimlerne får jeg skabt lidt spræl på kortet. Derfor har jeg holdt teksten meget simpel. Her er teksten igen fra stempelsættet "Lillebitte" af Gittes Eget Design. Nu kommer vi til rosinen i pølseenden. Til sidst sad jeg tilbage med forskellige bredder af strimler i blandede farver. De skulle helt klart bruges til nogle regnbuekort! 

For at få kabalen til at gå op på hvert kort i forhold til farver og bredde på strimler, blev resultatet disse skønne kort med godt spræl i strimlerne. Ganske vellykket efter min mening. 

Det var alt for denne gang med Bid for Bid. Nu er der ingen gode undskyldninger for ikke at kaste sig over noget af alt det gamle designpapir som ligger i gemmerne. 

Jeg er helt sikker på, at nogle af de tidligere afsnit Bid for Bid kan give ekstra fif og tips til bestemte former for designpapir

Nedenfor finder du links til de tidligere "Bid for Bid af Designpapir" indlæg.

Bid for Bid af Designpapir #1:
I første afsnit havde jeg også fat på udfordringen med stormønstret designpapir. I kan se min video og blogpost HER, hvor der også er nogle gode eksempler på færdige kort.

Bid for Bid af Designpapir #2:
Kender du det med at falde for et godt tilbud af designpapir og derefter nå til den erkendelse, at det overhovedet ikke er din smag eller stil! Denne gang er det multifarvet designpapir i pangfarver.

Bid for Bid af Designpapir #3:
Her tager jeg livet af en gammel 6x6 blok med julepapir og viser masser af forslag til udnyttelse af papiret til julekort.

Bid for Bid af Designpapir #4:
Hvordan kan vi få peppet vores ensfarvede designpapir op, så det bliver lidt mere spændende.

Bid for Bid af Designpapir #5:
Her fokuseres der på designpapir med motiver placeret ude i hjørnerne.

Bid for Bid af Designpapir #6:
Her fokuseres på multifarvet stormønstret 12x12 papir. Jeg gennemgår nogle grundlæggende retningslinjer, som er en stor hjælp til brug af mangefarvet stormønstret papir. I kan se min video og blogpost HER.

Kreative hilsner,
Pia 

8 kommentarer:

Kirsten Eriksen sagde ...

Utroligt hvad du kan få ud af dine rester - man bliver godt nok inspireret til at finde sine egne frem. Jeg er meget vild med de kort, hvor du har brugt en oval die.

10na sagde ...

Så fine kort, jeg er også fan af at alt papir bruges.
Kh 10na

Jean sagde ...

Super god ide.. Præcis de pakker har jeg også MANGE af 😛

HellePF sagde ...

Dejlig inspiration til rester og flotte kort 😉

Annette / aka sagde ...

Lige en ide jeg havde brug for at få genopfrisket. Tak til dig...

Carolina sagde ...

Gode ideer og nogrn rigtig fine kort 😊

Tina sagde ...

Super gode idéer, dem må jeg huske. I det hele taget bare at få brugt mit mønster papir, ha!

Camilla sagde ...

Hold da op en bunke kort du har fået lavet :) Søde og flotte.
Jeg har et blomster stempel der ligner ret meget (kan ikke lige huske mærket) det tror jeg da skal frem en dag sammen med nogle rester....eller bare hele ark....for jeg fik også købt nogle af de papirer dengang....og jeg har vist slet ikke taget hul på dem Hi Hi
Dejligt med links til alle de tidligere bid for bid - så meget dejlig inspiration samlet et sted :D