torsdag den 17. marts 2022

Doneret papir med viol blomster | Bid for Bid af Designpapir

 Små nuttede dyr er ikke til at stå og derfor fangede denne 6x6 blok min opmærksomhed. Da jeg så den lille søde bambi og det skønne egern, var jeg ikke i tvivl om at det kunne blive til nogle dejlige OSH kort. Der var brugt af blokken, men trods det var der stadig en del rigtig fine og skønne designark. 

I sidste afsnit af Bid for Bid af Designpapir med doneret materiale, svarede jeg på nogle af jeres spørgsmål. Sidenhen er der kommet et ekstra spørgsmål til, som jeg vil svare på sidste i denne blogpost.


Ovenfor kan I se det kort, som jeg fik ud af min første omgang med blokken. Det blev senere til lidt flere. I dette indlæg vil jeg viser jer de kort, som jeg synes er mest interessante. 


Selvfølgelig skulle det lille søde egern få lov til at stå i al sin søde pragt. Derfor har jeg holdt det meget simpelt og blot tilføjet en matte og en diecut tekst. 


Det samme har jeg gjort for den sommerfugle glade bambi. Her har jeg dog ikke gjort brug af en matte, men ladet designpapiret dække hele kortfronten. 


Der var hele 3 ark af dette skønne ark med en mark af violer. Til mine A6 kort skar jeg designpapiret til 4". Det betød at jeg havde rester af 2" bredde, som jeg har brugt til et ekstra kort. 


To af mine 2" stykker er blevet brugt til ovenstående kort. For at undgå en samlestribe på midten af kortet, valgte jeg at halvere mit ene reststykke og bruge til højre og venstre side. Til mine lilla samlestriber har jeg brugt en The Stamp Market 1/8 inch Quick Strips die.


Dette designpapir er tætpakket med violer. Efter min mening er det et lidt "travlt" mønster og derfor har jeg valgt at give diecut teksten en rolig base i form af en ensfarvet oval. Jeg var meget i tvivl om farven på min tekst, men endte i sidste ende med en klassisk hvid. 


Det travle viol designpapir endte jeg også med at have nogle 2" rester af. For at bruge disse til restekort blev jeg enig med mig selv om at sætte mønsteret bag tremmer så at sige. For at skabe lidt ro til layoutet og til dicut teksten, endte jeg med at dele mine 2" rester op i 1" dele. Hermed fik jeg muligheden for hele 3 samlestriber. 


Til sidste sad jeg tilbage med de designpapir ark, som ikke rigtig havde fristet så meget. Men det lykkedes mig i sidste ende at få dem brugt, ved at bruge et helt simpelt designlayout. 


Først lod jeg det prikkede designpapir var baggrund, hvilket for mig gav god mening. Nu er jeg bare typen som ikke er god til at lave for mange ens kort, så jeg besluttede mig for også at bytte om. 

Det sidste ark i blokken var ærlig talt det sværeste for mig. På dette designpapir sker der bare alt, alt for meget efter min smag. Men det lader jeg mig aldrig slå ud af og ser det typisk som en udfordring. 

Her får den store diecut tekst lov til at få førstepladsen. En matte med ensfarvet designpapir er også med til at skabe lidt ro og begrænse travlheden i det mønstrede papir. 

Som lovet vil jeg nu svare på et ekstra spørgsmål, som er blevet spurgt af Anne Christensen fra Hadsten. 

Anne Christensen, Hadsten sagde ...

Spørgsmål til Pia: de ovale dies du bruger hvilket mærke er det? De ovale jeg har er meget smalle, så der er ikke meget plads til tekst.

På de kort, som Anne spørger ind til, har jeg brugt 2 forskellige die sæt fra My Favorite Things / DieNamics. 

  • Inside Out Stitched Oval STAX
  • Cross-Stitched Oval STAX
Fra brand til brand er der meget stor forskel på Oval formen, derfor kan man ikke regne med at man kan kombinere 2 forskellige brands, når det er ovaler. Jeg er især glad for My Favorite Things ovaler, fordi de mindre ovaler ikke bliver spidse i rundingerne. 
Som alternativ kan jeg nævne danske Gittes Eget Design, som for nyligt er kommet ud med et Oval diesæt. Sættet hedder Basis Ovaler og kan købes hos Hobbyboden. Her har selv den mindste oval i diesættet også flotte bløde rundinger. 
I samme omgang vil jeg for god ordens skyld nævne, at jeg er på designteamet hos Hobbyboden. 


Hvis I har andre spørgsmål, er I velkomne til at stille dem. Så vil jeg sørge for at svare på dem i næste omgang Bid for Bid af Designpapir med doneret materiale. 

Tidligere afsnit med doneret materiale: 

Ønsker I mere inspiration findes det i højre side af bloggen (hvis I er på via browser) under "Etiketter". Her kan I under "Bid for Bid" og "Pia På Banen" finde masser af OSH inspiration fra mig af. 

Fortsat god aften.

Pia 

Instagram: @pia_k_larsen
Pinterest: Pia Krogh Larsen

9 kommentarer:

Lone Thyme Ørnstrup sagde ...

Sikke nogle søde dyr. Kan godt forstå, at du blev draget af dem (som de også gør i Matador 😉)
Det er som altid flotte kort, men jeg er mest imponeret over din måde at få de "urolige" til at falde til ro.

Mette Nysted sagde ...

Ej sikke mange fine kort. Du er simpelthen så dygtig til at bruge mønsterpapir 😍
Jeg elsker al den inspiration der er på denne her blog.

Bertram sagde ...

Flotte kort og atter skøn inspiration. Jeg er især glad for de meget fine og enkle kort. Jeg er også glad for at lave disse, men er tit bekymret for om det bliver FOR simpelt 😊

Lene sagde ...

Flotte kort og nuttet papir

Jean sagde ...

Åh noget skønt papir.. virkelig søde dyr..
God weekend.

Lavlunds Krea sagde ...

Søde, skønne restekort, de kan da kun vække glæde ude i den vide verden.
Tak for inspiration!

Lotte sagde ...

Hvor er det skønne og forårsagtig kort der er blevet lavet. De skal nok gøre glæde

Anne Christensen, Hadsten sagde ...

Tusind tak til Pia for svar vedr. dies ❤️ Og de sødeste kort med farven lilla som er favorit farven her i huset 💜💜

Tina-Smedegaard sagde ...

Du er godt nok dygtig til at bruge mønsterpapir. Tak for de gode idéer.