tirsdag den 30. august 2011

TirsdagsTAK # 35 forklædt som 14-dages fiffet #1

Mens Fifty tæller ned - og Rudolf tæller julekort har jeg givet ordet her på OSH-bloggen til Cecilie og det første (indsæt fanfare...):

14-dages fif !

Jeg har fået lov at folde mig lidt ud her på OSH-bloggen, og mit mål med 14-dages fiffene er, at jeg vil byde på nogle idéer til kort, du nemt kan lave til det gode formål. Vores materialer har været et par gange frem og tilbage over kloden, og derfor synes jeg, at det er vigtigt at bruge så meget så muligt af dem. Mange af mine fif vil derfor handle om, hvordan du kan bruge dine rester fra layouts, kort og andre projekter til kort til OSH. Så gem endelig dine rester, måske bliver du inspireret til nye måder at bruge dine rester på.

For at skyde 14-dages fiffene i gang og for at sikre, at vi får så mange som muligt julekort i kasserne i år, vil der komme et nyt tip hver uge indtil 1.10. For at skyde julekortsproduktionen og fiffene i gang vil der være en lille konkurrence forbundet med disse første fif:

Lav et kort efter ugens metode, læg den op et sted på nettet (din blog, online galleri eller andet) og brug Mister LINKY nedenfor til at pege på dit link. Læg bagefter en kommentar som du plejer. Du er nu både med i kommentarkonkurrencen og med link til dit kort deltager du i lodtrækningen om en lille kortrelateret præmie. Du må deltage med så mange kort, du orker - vi skal jo have lavet en masse OSH-kort denne gang!

Velkommen til 14-dages fiffet.Naturligvis er der fokus på julekortene her til at starte med, og dagens fif handler om at kombinere diverse julepapirer og nogle enkelte andre elementer.


Du skal bruge:
- rester af mønstret papir, som skal være lidt længere end dit kort er bredt
- en border punch; jeg har brugt EK Success' Open Scallop Edger Punch
- baker's twine
- snefnug udstanset med en Martha Stewart snefnug-punch
- knapper


Start med at punche en masse strimler af forskellige mønstrede papirer. Når du har punchet strimler, skal de skæres til, så de er cirka 1,5cm høje.


Nu skal strimlerne klistres på dit kort, så de danner et "rækværk". Lad bunden af hver strimmel røre toppen af strimlen nedenunder. Jeg har syv strimler på mine kort (som er cirka 15 cm høje), og jeg synes, det ser pænest ud at lade noget af kortet være bart øverst.


Når du har alle strimlerne limet på kortet, skal de klippes til, så der ikke stikker noget ud over kortets sider. Jeg synes, det er nemmere at klippe strimlerne til, end det er at skære dem ud før, jeg klistrer dem på kortet.


Over den øverste strimmel kan du stemple din tekst, men husk at der skal være plads til snefnugget ved siden af.


Så er der kun tilbage at slynge lidt baker's twine omkring kortet og binde det igennem en knap, som limes fast i midten af snefnugget. Og vupti: et kort, hvor du har brugt de små smalle strimler, der ofte bliver tilbage, når man laver andre projekter.

Naturligvis kan dette tilpasse til andre årstider: du kan bruge blomster i stedet for snefnuggene, eller hvad med et hjerte? Men i denne julekortstid vil det være dejligt at se din tolkning af dette fif, så link til din version og deltag i lodtrækningen.

Og lad os så se de kort du har lavet med denne ide: 

16 kommentarer:

Heidi / Heroly sagde ...

Lad mig være den første til at rose det nye tiltag. Det er en super ide at præsentere diverse fif. Vi har jo nydt billeder og snuppet ideer i godt et år, men det er dejligt at få beskrivelser og tankerne bag kortet med. Tusind tak Cecilie, det er nogle rigtig flotte farver du har kombineret. Det giver nogle meget elegante julekort

May Britt sagde ...

Dejligt med mere en bare billeder til at inspireret af... og super flot julekort Cecille

Marianne1972 sagde ...

WOW altså... jeg må snart igang med kort produktionen igen... jeg må bare snart igang med hvad som helst. Jeg glæder mig til at følge med i FIFene herinde. Knuz fra marianne1972

Charlotte sagde ...

Ja super sødt kort. Og er helt enig i, at det er en fantastisk ide med dette fif -tiltag.
Glæder mig allerede til at komme igang!

Mette sagde ...

Kanon idé...Så sent som i går aftes, var jeg inde og stjæle idéer fra OSH hjemmeside, nu er her én mere ;-). Super søde kort, men hvor køber man det dér julegarn ?

Annette sagde ...

Sikken en super godt fif, det skal jeg bestemt prøve når jeg skal lave OSH julekort.

Tak for det.

Anonym sagde ...

Det er en fantastik ide,jeg aldrig smed rester ude og find det svært at kom op med en ny måde til at bruge dem (som I kan se fra mine kort LO`s !!) så tusind tak og første kort er såååå flot jeg vil gerne "lån" ide. Fort. god arbejde.MVH Vikki

Anonym sagde ...

Sikke nogle fine julekort og så af rester, dem ligger der sikkert mange af rundt omkring.
En rigtig god ide med en hjælpene hånd med gode og nye ideer, de er altid velkommen.
Bodil

Margit sagde ...

Ja-ba-dab-ba-duuuuu... der findes intet bedre end Cecilies gode idéer til brug af rester...og her var en NY... 1000 tak for et super godt indspark...SÅ flotte kort du har lavet...

Anonym sagde ...

Lisbet:
Jeg skal også have gang i alle mine strimler, som jeg altid omhyggeligt gemmer og aldrg får brugt. Super idé. Tak for det.

Annette / aka sagde ...

Tusind tak. Sikke en god ide, Cecilie.
Og hvor er de kort bare smukke. Og modellen er jo bare så anvendelig til andre anledninger også.
Jeg er altid modtagelig for ideer til at få brugt rester. For de hober sig op....mærkeligt !
Og så er det i det hele taget en virkelig god ide med lidt input til os ideforladte sjæle.

Anonym sagde ...

Lækkert julekort!
Mange hilsner fra Tina M.

Sivsko sagde ...

Dejligt med så gode idéer - jeg har lagt mit link - jeg har nemlig prøvet at gøre kunsten efter :-)

Annette / aka sagde ...

Nu har jeg også lagt et link til mine kort efter denne model.
Tak for en knaldgod tut.

Karina Beck sagde ...

SÅ lækkert fif! Det må prøves!

Signe Bendorff sagde ...

Sikke nogle gode fif - det kan være at jeg skal ahve som mål at prøve alle fifne af inden COnvention - så jeg også kan få sendt en stak kort over til dig? Det må jeg prøve ;)