torsdag den 9. juni 2022

I går OSH-postmester sammen med Pia L - i dag busguide på kommunens pensionistskovtur

Jo jo - kom ikke her og sig, at vi ikke lever et spændende og varieret liv her i huset. MEN jeg fandt en rød tråd mellem de to dage.

I plejer jo ofte at se mit hjem. som det ser ud midt i en pakkeperiode - men da jeg i dag var med 72 (andre) pensionister - jeg tror jeg var den yngste - på tur til Oplevelsescenter Nyvang - faldt jeg lidt i staver i det gamle posthus. JAMEN  hvor hjemligt så det lige ud - selvom de manglede en Fifty. 😍

Postsorteringsreoler fra i gamle dage

Det gule flag betyder "der rangeres" - for i gamle dage kom al post jo med toget rundt i landet, så
dette forestiller et postkontor på en station.


og pakker og postsække til afhentning.

NYVANG er bestemt et sted, der kan anbefales til en udflugt. Gamle butikker der stadig fungerer og en masse ting man kan vise nutidens børn og som de kan undre sig over. En masse hyggelige frivillige har rollerne som sygeplejerske, slagter, politimand, brugsbestyrer osv. Der var også en skoleklasse på lejrskole, de har tøj på fra gamle dage og er oplært til at neje eller tage hatten af og hilse, når de møder en voksen.

Pia og jeg fik klaret OSHkasserne til de andre steder, da jeg jo kun pakkede og sendte til Letland sidst. Pudsigt hvordan de "andre steder" pludselig føles som en lille forsendelse fordi Letland var sådan en STOR forsendelse.

De af jer der spørger hvilke kort vi især mangler i øjeblikket. Her er svaret:
Børnekort, teenkort og LOVE kort og gerne forskellige slags, da vores lager har ret mange ens kort lige p.t.  Vi mangler IKKE generelle kort i øjeblikket - som i overhovedet ikke 😊

Der var en del kort, der fyldte for meget denne gang. Så vi må nok hellere lige gentage, at I gerne må
spare på "skumfiduserne" - man kan lave fine lag på lag kort uden ekstra fylde og sætter I f.eks. en firkant på med skum under og sætter en TYK blomst ovenpå og en høj perle i midten af blomster så er det pludselig et for tykt kort. 

Men fra nu til vores næste deadline i juli (se mere i sidemenuen) er vores fokus JULEKORT, som disse 4 Magnolia kort fra Margit Bloch så fint illustrerer.Lille juleserie, sød julepige bager småkager, fræk lille nisse lister rundt efter søde sager, næste pige passer godt på sin bolchestang og en julet snemand lyser med sin lanterne.

Vi har sat os det mål, at vi vil prøve at sikre at hver udsendt soldat kan sende TO julekort hjem denne jul og håber I vil være med. Men som før nævnt, husk kvalitet fremfor kvantitet, vi skal selv lave så mange kort, at skadestuen kun kører på lillebitte blus. 

HUSK vores kommentarkonkurrence, hvor Gitte og Hobbyboden er vores juni måned sponsor og TAK for det Gitte og Claus 😎. 

Er du ny læser og ikke aner hvad jeg taler om, så hygger vi os med at kommentere på indlæggene her hos OSH og dermed indirekte rose hinandens arbejde med en dejlig kommentar OG for at belønne det er jeg så heldig, at de dejlige danske forretninger bidrager med at være sponsorer i forskellige måneder og I dermed kan vinde et gavekort på 200 kr - denne gang til Hobbyboden. 

Så hvad venter I på - skriv løs og husk der skal stå et navn, da anonyme kommentarer ikke kan vinde.

Weekenden er tæt på nu - hav en rigtig god en.
16 kommentarer:

Hanne Gissel Gross sagde ...

I må have en postreol med kort til de forskellige emner, så er det nemt (nemmere). De 4 julekort er søde og en skøn rød julefarve.

Line Lynggaard sagde ...

Det er da god inspiration til kortsorteringen. 👍🏻 Jeg er i fuld gang med julekort.

Karina Ø sagde ...

Den reol kunne også være fin i kreaværelset. Med børnekort - er det så tilykke børn eller bare nogle med hej/savner dig/jer med børnemotiver? Vh. Karina Ø

Anita Mønster sagde ...

Sikke fine julekort, må i gang med at producere nogle kort til OSH

Bertram sagde ...

Hyggeligt postkontor, det minder mig om Nissebanden 🤶 Skønne julekort med fine Magnolia piger. Jeg afleverer en stor kasse julekort i Gavlhuset i næste uge, så er i lidt tættere på målet 🙂

Lone Thyme Ørnstrup sagde ...

Jeg er helt enig med dig i, at Nyvang er et fantastisk sted og absolut et besøg værd. Det er nogle år siden, at vi var der - men jeg følte mig "hjemme hos min Mormor eller Farmor". Det var så meget fra en periode, der stadig var i deres hjem og min Mor (årgang 1949) kunne fortælle historier fra skoletiden til vores dreng. Smeden og essen mindede min mand om hans Morfar. Et fantastisk sted - særligt hvis man besøger det sammen med ældre familiemedlemmer, der har levet i noget fra den tid.
Samtidig var jeg vild med, at der var et skovhus, en skole, en købmandsgård, et mejeri og ikke mindst den store herregård ... mange forskellige samfundslag blev vist frem der.

Skønne julekort i de gode, gamle julefarver - lige som jeg foretrækker det og så er jeg vild med den enkle skitse, som særligt snemanden har. Så skønne kort

Anonym sagde ...

Mest det sidste tak. Til lykke har vi.

Birgithe.Dk sagde ...

Hejsa. Kender ikke Nyvang,men det ser spændende ud. :-) Tak for jer. Jeg vil prøve at se om jeg kan komme i gang med julekort til jer. :-) God weekend.

Anonym sagde ...

Lyder dejligt at vi kan være klar i god tid Linda 😊

Anne Christensen, Hadsten sagde ...

Det ser så hyggeligt ud på det gamle posthus 😀 Sikke nogle søde julekort. De magnolia stempler er bare så fine til julekort også ❤️

Mette Nysted sagde ...

Ej de julekort er søde. Nu må jeg altså ta mig sammen og lave lidt julekort og love kort. Med hensyn til teenkort og børnekort, er det så med tillykke på eller generelle/ingen begivenhed, men med temaet børn og teen?

HellePF sagde ...

Ih det postkontor er da et besøg værd. Elsker de gamle ting. Da jeg var barn elskede jeg at komme ned på posthuset. Selvfølgelig også søde kort

Louise Kirstein Lassen sagde ...

Rigtig flotte kort.
Jeg har lavet mine første OSH kort. Det blev til 44 julekort og 6 love kort. Afleverer dem i Gavlhuset i morgen.

Bodil Bording Hansen sagde ...

Sikke en tur du har haft dejligt at der sker lidt ;0)
Super søde kort fra Margit ;)

Annette Andersen sagde ...

Det er da den fedeste sorterings reol. Sådan må du da ha 😊

Tina-Smedegaard sagde ...

Rød er bare en god farve på julekort. Søde kort.