fredag den 22. maj 2020

En lille tur "down memory lane"...

10 år "Niller" så ved man et og andet..... og for de af jer der er kommet til undervejs, tænkte jeg det kunne være sjovt at se og høre lidt fra Operation skriv hjems start.

Allerførste gang vi havde kortkasser fløj Forsvarets maskiner fra Vordingborg, så vi kørte fra Allerød til Vordingborg for at aflevere kasserne. Kort tid efter flyttede det så til Karup og jeg måtte på jagt efter en mulighed for at få dem derover uden jeg selv skal køre turen. Det kom heldigvis i orden og har virket fint siden. Det er sin sag at drive et "verdensfirma" med et budget på 0 kr, men man bliver ret så opfindsom af det  ;0).

I oktober 2010 ringede min telefon en dag og en kvindelig journalist spurgte efter Operation skriv hjem. Hun var i Afghanistan og havde med interesse set vores kort og ville gerne lave en lille film med en udsendt soldat og senere med os. Tror hun blev lidt overrasket over at "vi" ikke var en større organisation - men et hobbyrum i Allerød og en masse gode og flittige frivillige rundt i Danmark.
Det blev min (og Margits) debut på Youtube og den ligger der sandelig stadig med titlen With love from Helmand" :

https://www.youtube.com/watch?v=d1ow_-kazpc

Det var SÅ dejligt for mig, at kunne vise folk, at der faktisk var modtagere i den anden ende af vores "eventyr".

Jeg har fra dag 1 holdt styr på antal kort modtaget og videresendt og som en lille sjov ting, kan I her se grafen jeg lavede, da OSH blev 1 år.

Det ses TYDELIGT i hvilke måneder der har været hhv. Convention, Scrap i Taastrup og Scrap-a-mania, 
Jeg har også fundet et af vores FØRSTE livstegn derudefra, under PR i sidemenuen kan I se de mails, breve osv. vi har modtaget i tidens løb. Dette var et af de første:

Det gav altid ekstra blod på tanden til at lave flere kort når der kom besked retur, og samtidig har vi også fuld forståelse for at det ikke er det de har mest tid til at huske at gøre..
I årenes løb er vi blevet mange flere der bidrager med kort og hele vores hobby har udviklet sig med mange flere fristelser og materialer - men det var nu også fine ting der blev lavet dengang. En af mine favoritter, som jeg faktisk savner var disse soldaterkort, som der blev lavet en del af. Stemplet er fra  The Greeting Farm og var SUPER populært til at sende hjem, fordi det var en soldat der så ret hyggelig ud og senere da der også kom en del kvinder afsted - fandt Vikki fra Fyn på at frihåndstegne et par rottehaler så vi kunne lave soldater af begge køn.

Her med tekst og husstempel fra et af Gitte fra Hobbybodens sæt. dette specielt lavet til OSH  ;0)

Julekort klar til oktoberudsendelse

Mio lavede disse fine udgaver der kom afsted til Valentineshilsner
Det var også i løbet af det første år jeg blev nødt til at ansætte noget hjælp, det skulle være en der var stærk som en bjørn, sød at være sammen med og billig i drift - ja I har gættet rigtigt  FIFTY kom på banen:
Han var så også sjov, fræk, populær hos kvinderne og god til at købe vingummier til at have med til børnene, når vi var på messer. Han gik også rent ind hos de udsendte, der faktisk sendte ham et ISAF mærke, som hans stolt bærer (dog som rygmærke, da hans arme er for små).  ;0)
Slut på denne lille historietime - hvor moralen er, at der ikke skal så mange til at gøre en forskel, når bare man kan trække på gode venner og dem har Fifty og jeg heldigvis mange af.

TUSIND TAK til alle der er med til at Operation skriv hjem kan fejre 10 års fødselsdag:

- alle jer der laver skønne kort vi kan sende afsted
- alle der følger os her på bloggen og på Facebook
- jer der skriver sjove og hyggelige kommentarer til hinandens kort herinde
- jer der støtter os med en skilling i ny og næ (som går til vingummier. ekstra kuverter, og
  betaling af webhotel og drift af vores hjemmeside.)
- alle de skønne butikker, der hvert år siger ja til at være månedssponsor i vores konkurrencer
  mod en måneds reklame og omtale herinde.
- mine gode hjælpere, der giver en hånd når der skal pakkes kasser og når jeg skal slæbe kort
  hjem fra messer m.v.

Fint farvelagte kort med embossede striber som pynt på kortet.
Håber I hygger jer med at læse indlægget og om 2 dage kommer der nyt igen - nemlig vores maj måned julekortinspirationsindlæg.

Alle kommentarer bliver læst og værdsat OG i igen denne måned er der jo en heldig kommentar, der bliver udtrukket og vinder et dejligt gavekort til Your own scrap.

7 kommentarer:

Pia Larsen sagde ...

Hvor hyggeligt at høre om starten på OSH 😘

Annette / aka sagde ...

Aih.... hvor er det hyggeligt at læse - og genopfriske den tid. Du havde en genial ide, behovet var der, og vi var jo nogen, der fik besked på at vi godt kunne lave kort til OSH. LOL
Husker så fint Vickys søde soldaterpiger - og Vicky. Og kagekort ! Dem lavede jeg mange af, husker jeg.
Tak for dit kæmpearbejde, som har været til stor glæde i mange hjem. Jeg kender flere modtagere, og har sågar selv fået en hilsen fra Camp Bastion.

Margit sagde ...

Halløj....
Tænk.... at der er suset 10 år afsted siden starten.
Husker det, som i går, da du præsenterede ideen.
Og sikke mange kort der er lavet siden da.
Hvor er det fantastisk at vi stadig kan sende mange kort afsted til glæde for soldaterne og deres pårørende.
Tak for at være med.
😊

MosteH sagde ...

Sikke en skøn Update. Jeg har ikke været scrapper i nok år til at jeg har været med fra starten, så jeg nød historien. Tak fordi du gør en kæmpe indsats.

Heidi sagde ...

Så dejlig læsning, og har altid fulgt med i det kæmpe stykke arbejde som du/I er med til at lægge i der TAK

Mette sagde ...

Jeg husker ret tydeligt, da jeg til SAM gik rundt som et trist spøgelse i foråret 2010. Du kom forsigtigt hen og fortalte mig lidt om din plan med operation skriv hjem. Vi skulle sende vores ældste søn afsted, han skulle bo i de 4 fremskudte baser, som skulle beskytte Armadillo. Han var væk i 7 måneder, de værste 7 måneder i mit liv. Du og resten af teamet omkring OSH var med til at holde humøret oppe hos mig og at lave kort til soldaterne, var den skønneste afledningsmanøvre i den trælse tid.
De kort jeg fik fra Mikkel mens han var udsendt, har stadig den bedste plads i mit scraprum. Der går aldrig en dag uden vi tænker tilbage på den tid, og vi er SÅ glade for at han kom hjem til os igen, ikke alle var så heldige.
Pigerne i Camp Price leverede kager til drengene hver mandag i alle 7 måneder mod betaling og de jokede med at Mikkel skulle have haft sit eget postnummer, fordi han fik pakker hjemmefra hver eneste uge fra os og hans 3 søskende.
Tak fordi jeg måtte være med, jeg vil altid tænke på vores samtaler og dine trøstende ord, når vi var bange. Vi ved, om nogen, hvor meget det betyder at få en hilsen fra en udsendt.

Mio sagde ...

Hold da op 10 år Charlie, tiden løber bare så stærkt tillykke, så hyggelig at læse, og tænke tilbage.
Den lille soldat har jeg stadig, han/hun er bare så sød.