søndag den 24. juli 2016

Julekort #7 i 2016

Der bliver færre og færre måneder til Jul og vi er nu i juli måned...det betyder, der kun er 5 måneder tilbage! Yikes, inden vi får set os om, er vi i fuld gang med at forberede juleaften og alt det kalas, der hører til.

Men lige nu er det sommer (de lovede, at vejret ville blive bedre) og det er måske ikke helt nemt at finde julestemningen frem. Jeg har derfor grebet opgaven lidt anderledes an denne gang. Jeg har nemlig fokuseret på en teknik, som jeg har fået genopfrisket på et kursus hos OnlineCardClasses.com. Jeg kendte godt til teknikken, men bare ikke med brug af embossing pulver. Jeps, jeg har haft gang i masser af embossing pulver denne gang. Men bare rolig, der har været fuld kontrol over de små flyvske pulverkorn ;)


Kortet er faktisk lavet med rødt glitter embossing pulver. Og hvordan kan det nu lade sig gøre, tænker I! De fleste af os ved, at kort til Operation Skriv Hjem IKKE må indeholder glitter. Det vil sige, det må ikke indeholde nogen former for glitterkorn, som kan smitte af.

Vi kan nemlig ikke have, at vores soldater render rundt med små flyvske glitterkorn i håret, i ansigtet eller på hænderne. Det er en stor risiko for deres sikkerhed, da de nemmere kan spottes af en sniper. Hvem af os har ikke selv oplevet at få kommentaren "du har noget siddende lige der....det ligner noget glitter". Derfor skal alle kort igennem OSH's kontrol-instans (Charlie), før det bliver godkendt til videresendelse. Pssst, jeg er faktisk begyndt at tro, at Charlie med sit ørneblik er hemmeligt medlem af X-men.....man kan aldrig vide med de evner! ;)

MEN, der er en måde, hvorpå man kan "glitter-sikre" sit kort. I bund og grund handler det om, at forsegle den del af kortet, som indeholder glitterkorn. Jeg har lavet en teknik-video, som viser fra start til slut, hvorledes dette gøres. Video'en vises i real-time, dvs. at jeg på intet tidspunkt har speedet hastigheden op. Så hvis I allerede selv er hard-core brugere af teknikken, kan I selv sørge for at spole i video'en :)

***
***

I video'en viser jeg også, hvorledes jeg formår, at holde alle de små pulverkorn under kontrol i tilblivelsen af kortet. Man kan nemlig nemt tage sine forholdsregler, når det drejer sig om at arbejde med embossing pulver og ligeså med glitter.


Kortet kommer desværre slet ikke til sin fulde ret på disse billeder. Der er stadig en del glitter-shine tilbage til trods for min forsegling af kortet. 

Uha, nu er det ikke godt at vide, om Charlie giver mig en reprimande over mit brug af glitter embossing pulver. Dette kort er nemlig overhovedet ikke afstemt med hende, så jeg er måske ude på dybt vand her. Jeg er dog ikke i tvivl om, at når Charlie selv får lov at inspicere dette kort, så ryger det igennem ørneblik- & glitter-kontrollen ;)

Charlie er sikkert lige på trapperne med sit kort og Mr. Linky.

PUST STØN....  jeps mit kort er her. Var midt i noget vigtigt i haven og tiden smuttede. Men en tur i skyggen passer fint nu og jeg byder på lidt kølende snefnug, fanget i et lille syltetøjsglas.

Naturligvis er Pias kort godkendt ;0) og det samme gælder det guldgavepapir jeg faldt over sidste år, som også er forseglet, så intet smitter af. Det danner baggrund og har rødt embosset karton på som næste lag. Låget på det lille glas er skåret i julemønstret rød, hvid og grønt.  De små snefnug er stemplet i London Fog grå fra Memento, et par af dem lige stemplet af først, så der kom to nuancer af grå. De er pyntet med en lille bling. Guldbjælderne er flade nok til at sende, da de er skåret ud i karton med en die og grankvisten drysser heller ikke. ;0)

Hvis sneen udebliver kan jeg nu sende et glas sne til nogen. 

Mr. Linky kommer her, så lad os se hvad julerier I finder på her i juli.
7 kommentarer:

Margit sagde ...

Spændende og anderledes kort I har lavet denne gang.
Begge er rigtig fine.
Her er mit bud på et julekort. Måske mest for en børnefamilie ;)
Dejligt du fik vækket Mr. Linky, Charlie.
Jeg synes, han har nogle dårlige sovevaner =0)...fnis
Nyd dagen...ses snart =0))

Gitte Grønfeldt sagde ...

Rigtig fine og inspirerende kort fra jer igen-igen :-)
Det er sør'me også lykkedes mig at være med på juleriet igen denne gang!

Knus, Gitte

Unknown sagde ...

Dejligt julekort. Jeg kan bare ikke komme igang med julekort her i sommer varmen. Men har godt gang i andre kort til OSH. Kh 10na

Eva sagde ...

Lækre kort I har lavet!
Jeg skal helt sikkert prøve Pias embossing teknik af😊

Eva sagde ...

Lækre kort I har lavet!
Jeg skal helt sikkert prøve Pias embossing teknik af😊

Hanne Byskov sagde ...

Sjov måde at kapsle glimmeret inde på, - ... :) det er et fedt kort, - men det kort med Mason Jar det er nu også vildt lækkert ! :) :

Anonym sagde ...

Pia's heat embossing er så precis, jeg har altid haft problemer med stort areal og sviner så meget at jeg giv op hver gang, men det giv en fantastik resultater når lavet ordenligt, Charlie, alle de små detajler på flasken er så godt , det er dejligt at se nye ideer til julekort, mvh Vikki