mandag den 21. juli 2014

Fif #53 og et vindernavn


Allerførst skylder jeg jer navnet på vinderen af juni måneds kommentarkonkurrence - til lykke til May-Britt B. - send Fifty og mig en pb eller mail med din adresse -- så finder vi et frimærke og et posthus  =0).

I næste måned er præmien det super populære danske stempelsæt Gitte fra Hobbyboden har lavet til OSH men som har tekster der er SÅ fine til alt mulig andet også. Fordi det er sommerferiemåned er der en lille ekstrating - men det er en overraskelse så det ser I først senere.

Og så et rigtig fint sommerfif kort fra dygtige Cecilie:

Dette indlæg med Fif " 53 ligger øverst indtil næste fif kommer - men kig videre i bloggen - der kommer nye indlæg 2 gange om ugen. 

Det er ingen hemmelighed, at jeg rigtig godt kan lide stempler, men at jeg ikke er god til at farvelægge motiver, og derfor vælger stempler, der ikke kræver farvelægning. Til dette fif har jeg brugt forskellige stempler til at lave mit eget mønstrede papir, og jeg håber, at du har lyst til at finde stempler i dit lager, så du kan lave noget lignende.


Du skal bruge:
- kortbase
- hvidt karton (som er lidt mindre end kortbasen)
- post-it notes (helst nogle der er lige så lange som kortet er bredt)
- motivstempel/stempler
- tekststempel
- sværte
- sort tusch


Første skridt er at bruge post-it notes til at afgrænse et område af kortet, hvor der ikke skal stemples. Mit felt starter omkring 2-3 cm fra bunden og er cirka 3 cm højt. Hvis du ikke har lange post-it notes kan du bruge kortere, men så skal du være opmærksom på, at de er klistret på helt præcist.
Nu begynder det sjove: Brug dine forskellige stempler til at bygge mønstret op. Jeg startede med de store blomster, derefter de små blomster og endelig blade. Hvis du ikke har mod på selv at bygge et mønster op (jeg vil nu virkelig anbefale, at du prøver for det er nemt og sjovt) eller ikke har stemplerne til det, så kan du overveje at bruge et stort stempel, der dækker kartonnet på én gang.


Du kunne sådan set stoppe her, for det er jo et fint mønstret papir allerede, men jeg fortsatte med at stemple detaljer på blomsterne og bladene, for at give mønstret endnu mere dybde. (Beklager at billedet er rystet).


Når du er tilfreds med mønstret, kan du fjerner post-it notene, og så vil du finde, at du har et fint afgrænset felt midt i dit mønster.


Selvom post-it notene sikrer, at der ikke kommer farve uønskede steder, så synes jeg, at det bliver endnu finere, hvis man bruger en sort tusch til at lave en stram linje mellem stemplet og ikke-stemplet karton.


Nu kan du stemple teksten i midten af det ikke-stemplede felt.


Når alt er stemplet færdigt og tørt, er det tid til at montere dit stemplede karton på kortbasen, og så er kortet færdigt.

Rigtig god fornøjelse med at lave dit eget mønstrede papir; jeg glæder mig til at se, hvad du finder på denne gang.

Tak for det fine FIF Cecilie - jeg må lige ind for at kigge mine stempler igennem det ser sjovt ud.

Her kommer Mr. Linky til jer der laver fiffet og linker til jeres udgaver:15 kommentarer:

Anja Kjærgaard sagde ...

Nej, hvor er det sødt og enkelt!

May Britt sagde ...

What???? er det virkelig mig som har vundet... lige hvad jeg trængte til på denne møgdag.. nu er den da blevet 100% bedre...

Rigtig lækkert Fif... super flot kort..

EttenA sagde ...

Et super fint og rigtig sommerligt kort!

Pia Larsen sagde ...

Super godt fif! Lige noget for mig, som også elsker stempling :o)

Pia Larsen sagde ...

Og Ps.
Har lige sendt dig og Fifty en mail :o)

Heidi sagde ...

stort tillykke til vinderen og smukt smukt kort :-)

Maryann Laursen sagde ...

Tillykke til vinderen her og et super sjovt fif, som nok skal komme til sin ret hvis man lige mangler de rette farver papir, for så laver man det jo bare.

Margit sagde ...

Super fedt trick... De er bare SÅ fine de kort du laver. Kiggede dig jo over skulderen da vi var sammen forleden... Må vist prøve om jeg kan finde ud af det ;)
Og så STORT til lykke til MayBritt...
Vejret er jo lige til scrap i dag... men PYH-HA... ellers er det godt nok blevet sommer!!
Knus til hele HQ

Annette / aka sagde ...

Tillykke til MayBritt - og tak for et rigtig fint fif igen.
Det må jeg vist afprøve snarest.

Mio sagde ...

Super fint fif : ) og tillykke til May Britt

KFE Design sagde ...

Rigtig flot kort og set stort tillykke til May Britt

Jytte sagde ...

Lækkert kort med de fine stemplede blomster. Sødt og sommerligt :)

Anonym sagde ...

Tillykke til May Britt, sikkert en lækkre præmie du har vundet. Super god måde at laver egen mønstre papir, jeg må absolute prove det, fortsat god uge, mvh Vikki

Lene sagde ...

Så fint. Det må jeg prøve

Jean sagde ...

Super smart tip.. Hvor blev det bare fint :)