lørdag den 22. februar 2014

Weekend WAUW med 14-dages fiffet #45

Så er Cecilie på banen med et fint, nyt fif lige her:

Nu skulle der vist være styr på antallet af fif igen, så jeg forsøger mig med fif #45 ;) Jeg har set en del kort med flere lag, der er forskudt for hinanden, og jeg kan ret godt lide det look, så derfor tænkte jeg, at vi skulle forsøge os med sådan et kort til dette fif.


Du skal bruge:

- kortbase (min er 10,8*14 cm)
- 2 forskellige mønstrede papirer (ikke mindre end kortbasen)
- neutralt cardstock, der matcher de mønstrede papirer (ca. 10*12,5 cm)
- diverse tekst og motivstempler + sværte
- evt. lidt bling


Fordi jeg ikke er vild med at fyre en masse papir af, som ikke kan ses, vil jeg illustrere, hvordan jeg sparede på det mønstrede papir, men i princippet kan du bare lægge de to mønsterpapirer lidt forskudt ovenpå hinanden og klippe dem til langs kortets kanter. På den måde kan man se ganske lidt af hver af de to papirer og få forskellige vinkler frem.Det jeg gjorde var i stedet at lægge papirerne og derefter markere på hvert af de mønstrede papirer, hvor man ikke længere ville kunne se dem under de øvrige lag.


Derefter skar jeg indenfor de markerede områder og resultatet var at jeg har en del mere tilbage af de to mønstrede papirer, som jeg så kan bruge på andre kort.Hvis du har gjort, som jeg gjorde, er det nu tid til at lime de to stykker mønsterpapir på kortbasen - husk at de skal være forskudt for hinanden.


Da papirerne var længere end kortbasen, klippede jeg dem til, inden jeg gav mig til at abejde med det sidste af kortet lag.


Fordi jeg havde planer om at stemple et motiv, der skulle gå ud over siden på kortet, markerede jeg på bagsiden af det neutrale stykke papir, hvor det skulle skæres til for at passe til resten af kortet. Herefter skar jeg langs markeringerne, inden jeg begyndte at stemple mit motiv.


Det kan være svært at se, at papiret er skåret til, så I må tage mit ord for det. Min plan for motivet var en krans af grene og blomster, og den blev til ved at jeg brugte en nestability-die som skabelon for min cirkel og lod den "hænge" lidt udenfor papiret.


Herefter byggede jeg min krans op ved at stemple blomster og grene rundt langs min blyantscirkel, og da alle stemplede motiver var på plads, viskede jeg forsigtigt stregen ud igen. Jeg stemplede kortets tekst indeni cirklen og dekorerede den med et sæt blomster, der matchede dem, jeg havde brugt i kransen. Først da monterede jeg det stemplede motiv på kortet.


Da jeg havde sat det stemplede motiv på kortet, syntes jeg, at det manglede lige det sidste, så jeg limede små klynger af bling rundt omkring på kransen. Jeg kunne bruge blinget til at dække over nogle af grenenes ender, som var kommet lidt på vildspor i kampens hede.


Med bling på plads hele vejen rundt i kransen var jeg endelig tilfreds med kortet. Du kan naturligvis bruge et andet motiv - fx et der skal farvelægges? Men jeg kan nu godt anbefale at kaste sig ud i at lavve sådan en stemplet krans, for det er faktisk et sjovt projekt. God fornøjelse!

TAK for endnu et lækkert fif Cecilie - og til alle jer der plejer at være med OG jer der ikke har prøvet at lave et FIF-kort før - her kommer Mr. Linky (som vi jo er så heldige at have fået gratis upgraderet til luksusudgaven med små fotos) BRUG den og vis os dit kort inspireret af dette fif:6 kommentarer:

Pia Krogh Larsen sagde ...

Uha, det må jeg prøve selv om den stil er lidt udenfor min comfort zone med alle de lag ;o) Men det skader jo aldrig at kaste sig ud i noget uvant!

Maryann Laursen sagde ...

Det ser rigtig spændende ud, og rigtig flot.

Anonym sagde ...

Sikkert et lækker stemple og farverne er rigtig flot samt lidt bling, det giver et super god resultater, fortsat god weekend, mvh Vikki

Pia Krogh Larsen sagde ...

Så fik jeg endelig lagt kortet på bloggen og linket til det :o)

Mette sagde ...

Flot kort, men uhadada asymmetri er ikke godt. Min hjerne kokser
:-))) Nu har jeg kigget på det fif 4 gange om dagen, det ender nok med at jeg bliver nødt til at prøve...fnis...

Heidi / Heroly sagde ...

Måske mine Peg stamps kunne komme i brug. Det har nemlig ligget lidt tungt med det.