fredag den 24. januar 2014

Klar til jul Cecilie og Charlie's udfordring 2014 - os skal den ikke komme bagpå.

Måske en tosset ide - men vi havde sådan lyst til det.  =0)

Cecilie:
I december brokkede jeg mig på min private blog over, at jeg blev træt af at lave julekort, inden jeg havde lavet dem alle. Og det er altså ikke det allersjoveste at være nødt til at sidde og lave julekort i krampe, dagen før deadline for at få dem sendt af sted. Så derfor blev Charlie og jeg enige om, at vi ville komme foran i år; vi ville simpelthen lave vores julekort i løbet af årene. Og så blev vi desuden enige om, at de julekort kunne vi da poste her på OSH til inspiration for andre. Måske bliver I inspirerede til at lave jeres egne julekort? Eller måske julekort til OSH? Og måske vil I også være med på bølgen og få lavet julekortene på forhånd. I hvert fald kommer der her lidt juleinspiration nu, hvor der kun er 11 måneder til juleaften.


Mit første julekort i 2014 er et meget direkte lift af dette kort, men jeg har dog ændret teksten til en på dansk - og så har jeg skiftet mønsterpapiret ud med et, der var mere vinteragtigt. Sådan et hvidt i hvidt kort kræver altså, at man er forsigtig med ikke at have stempelfarve eller lignende på fingrene, når man laver det. Heldigvis undgik jeg den slags denne gang.


I december købte jeg to ruller glimmer-gavepapir (en hvid og en guld) med henblik på at bruge det i scrap- og kortsammenhæng. Og her har jeg gjort netop det: Jeg klistrede gavepapiret (som er lidt tyndt) ovenpå karton, før jeg udstansede juletræet. Fordelen ved at bruge glimmerpapiret er, at det er fuldstændig dækket i glimmer - og jeg slipper for at sidde og forsøge at få det til at dække ordentligt på så stor en figur. Det er klart, at dette glitterorgie IKKE dur til OSH-kort, men i det private kortlager er det jo lækkert med glimmer på julekortene.

Velkommen til julen 2014!

Charlie:
JA vi vil omkring den 24. i hver måned lave/vise det julekort vi har arbejdet med i den aktuelle måned. Jeg GLÆDER mig til at få brugt en masse af det julepapir der på MÆRKELIG vis får sneget sig ind på mit lager hvert år, så det er ikke blevet lagt LANGT væk i år. Tænk hvor dejligt at en stor del af dem vil være klar i god tid i år. Især fordi jeg ikke er god til at lave mange ens - men gerne vil have et udvalg af forskellige kort når jeg skal til at skrive dem. Uafhængig af Cecilie var det sjovt nok også juletræ der lå forrest i hjernen da jeg lavede mit første - men der stopper ligheden også - for jeg var i det mere naive og farvestærke hjørne med mit kort.


 Som med det rigtige juletræ sørgede jeg først for at gøre stammen klar - her med to ridser skåret i rød karton og et stykke lækkert brunt velourbånd trukket igennem.


Her er hele kortet - håndklippet juletræ af en rest mønsterpapir - delt i 3 med røde og hvide kugler på. Rød Bazzill kartonrest - rød stemplet julehilsen, prikker og tern som baggrund og "stjernen" er en gul knap og olivengrøn twine.

God weekend - mon vejret bliver til at lave kort i - det håber jeg da. =0)

10 kommentarer:

Maryann Laursen sagde ...

Ja det er bestemt en super god idé, som jeg helt kan gå ind for, men ved også med mig selv, at selv med de bedste intentioner og fortsætter, som jeg har lavet de sidste 5 år tror jeg, har jeg aldrig fået dem lavet før tid endnu, der kommer bare altis en masse andet, som bare SKAL laves først, og pludselig er året gået, så jeg må nok indrømme, jeg gider næsten ike engang prøve at begynde i år, da jeg nok ved inderst inde, at jeg måske kun får det gjort den første måned ha ha ha.
Men jeres julekort her er da super seje begge to, godt gået piger.

Pia Krogh Larsen sagde ...

Kanon god idé. Den bølge må jeg da med på, særligt når jeg snart modtager min næste pakke fra Simon Says Stamps med deres nye lækre snefnug dies :o)

KFE Design sagde ...

Fantastisk go ide at være i god tid - der er vel intet værre end at SKAL skynde sig for at blive klar med sine julekort. Det med resterne forbavser mig også hvert år - jeg ved ikke hvorfor de altid "bare" kommer. God weekend til jer alle

kortmager sagde ...

Lige nu gider jeg ikke jul mere... men ideen er rigtig god, at lave det i løbet af året. Det vil jeg begynde med, når jeg har fået julen lidt mere på afstand .-). Flotte kort - og en god måde at bruger rester på.

Mette sagde ...

Ej - hvor sjovt ! Den er jeg med på...ikke mindst fordi jeg lige har fået en stor pakke med udsalgsvarer fra UnikScrap - og i den lå den fineste juletræ-die :-)
God weekend til Cecilie og HQ

Annette / aka sagde ...

Det er bare sådan en fin ide. Jeg er også med.....når altså lige hverdagens travlhed tager af her.

Det er rigtig fin inspiration I begge viser i dag.

Lise-Lotte sagde ...

det er da en mægtig ide.. vil prøve at være med..

Bodil B. Hansen sagde ...

En rigtig god ide og nogle fine kort super :0)
Knus Bodil

Anonym sagde ...

God ide passer meget godt til vejr pt. Da jeg laver hundredvis jule kort pga OSH hvert år starter jeg i cirka April så bliver det dejligt at få lidt hjælp med inspiration hver måned, og da jeg elsker jule papir køber jeg alt for meget så kunne jeg også godt starter nu mens det ligner jul udenfor. Fortsat god uge, mvh Vikki

Anonym sagde ...

Uha julekort! Ideen er god - har prøvet det selv. Jeg havde svært at finde den rigtige julestemning i august måned.
Held og lykke med projektet - måske man skulle hoppe med på vognen i de første kolde måneder? ..og få udryddet noget af det gamle julepapir, så der kan blive plads til 2014 julepapiret, som sikkert bliver unikt og helt fantastisk - slet ikke til at undvære!
Mange hilsner fra Tina M.