lørdag den 30. juni 2012

14-dages fiffet #19

OBS dette indlæg er sat øverst til næste FIF kommer - Husk at kigge længere nede efter de nye indlæg.

HAR du set datoer for OSH-events her i HQ - kig på Scrapsisters eller her på bloggen øverst under fanebladet OSH-Events!!

I denne weekend er det FIF tid igen - og Cecilie er på pletten med disse gode idéer og jeg er superspændt på at se hvor mange der får lavet kort og linket til dem. =0)

Jeg har svært ved at få brugt mine sager, hvis jeg ikke kan se dem, og derfor står de fleste ting fremme. Jeg har fundet, at det er endnu mere effektivt, hvis jeg finder lidt ting frem og sætter dem i et glas på mit scrapbord. Så kan jeg nemlig se et begrænset udvalg, og dermed bliver tingene brugt. Denne gang havde jeg sat et lille glas med forskellige papirblomster, som jeg ikke rigtig kunne finde på noget at bruge til. Og de endte med at blive omdrejningspunktet for dette fif.

 Du skal bruge:
- hvid kortbase (mit kort er 10,8*14,8 cm)
- tre blomster (gerne som mine sammensat af flere blomster)
- Scor-pal
- lille tekststempel

 Start med at embosse to gange to striber, så der dannes et afgrænset felt. Mit felt sidder 2,8 cm fra toppen, og det er cirka 4,5 cm højt.

 Stempel nu din tekst lige under det afgrænsede felt. Når jeg laver så enkle kort som dette, er jeg meget omhyggelig med at få teksten til at stå lige. Jeg har fundet, at det er nemmest, hvis jeg tegner en let blyantsstreg, som jeg kan sigte efter, når jeg stempler.

 Visk blyantsstregen ud, når sværten er fuldstændig tør.

 Montér nu de to yderste blomster; de må gerne stikke udover kortets sider, men vær sikker på, at kortet fortsat kan komme ned i en kuvert.

 Sæt nu et par 3d-puder midt mellem de to blomster.

På 3d-puderne monteres den sidste blomst, som derved kommer til at træde lidt mere frem end de to andre.


Og så enkelt er det at lave et fint og stramt kort. Nu kan du eksperimentere med andre former end blomster: Hvad med hjerter? stjerner? snefnug? Jeg kan nemt forestille mig, at kortet kan ændres og gentænkes, og jeg vil glæde mig til at se netop din version.


Jeg ved godt, at det ikke er alle, der er lige så vilde med det helt enkle look, som jeg er. Derfor har jeg denne gang lavet kort, der er lidt mere dekorerede også, for at vise at selvom mine kort tit lægger op til enkle kort, så kan fiffene nemt bruges til mere dekorerede kort. 
Det højre kort er det mest enkle: Her har jeg ladet blomsterne være mere forskellige, og så har jeg afgrænset området vha. mønstret papir.
Det venstre er det mest pyntede (også mere end det var planen): Jeg har brugt mønstret papir til at afgrænse et område, blomsterne er meget forskellige, og under dem sidder en bane af papir i en kontrastfarve. Kortets tekst skulle have stået på den gule strimmel, men stempelpuden smuttede fra mig og ramte kortet... For at redde det måtte jeg vende den ene blomst om og sætte det hvide hjerte på; men heldigvis var det da en mulighed.

TAK for det gode Fif Cecilie og tak for at du også kan have "noget" der smutter - men så alligevel redde situationen så fikst. =0) 


Her er Mr. Linky klar til jer:
12 kommentarer:

Krebsen sagde ...

Hold op nogen søde kort - kunne være man skulle prøve det fif en dag, jeg har egnede blomster.
Rigtig god weekend
ps. hvor tænkte jeg ikke på, at min embossing folder med træstruktur kan bruges, tak for at minde mig om det

Jean sagde ...

Super enkelt kort som er rigtig flot!!

Mette sagde ...

Det var da et fedt fif...jeg har tonsvis af flade blomster som skriger efter at blive brugt. Hvis jeg ikke ryger afsted i aften skal fiffet da prøves i morgen når jeg kommer hjem fra job ;-)

Anonym sagde ...

Super søde kort og enkelt.
Bodil

Margit sagde ...

Det var da en perfekt idé... syn's altid der lige er et par blomsterhoveder der ligger og skriger på at blive brugt...
og ja... hjerter, stjerner og snefnug vil da også være "hits"...
Tak for endnu en god idé,Cecilie...
God week-end... hvis vi ikke ses i aften (langt væk hjemmefra...) =0)??

May Britt sagde ...

Igen et rigtig godt FIF lige til at gå i gang med... dejligt...

Jytte sagde ...

Søde kort og dejligt FIF!!

Anonym sagde ...

Jeg har lige lavet en bunke af jule og valentines kort efter FIFèr #10 & #18,og selvom jeg plejer at laver kort med mere farve er jeg godt tidfreds med resultater så vil jeg helt sikker prove den FIF, det er super, tak igen Cecilie. MVH Vikki

Rafns hjørne sagde ...

Supersødt kort - især det hvide, kan jeg godt li' - tak for fif.

Annette sagde ...

Igen nogle rigtig flotte kort - alle - efter dit nye fif.
Tak for det. Det skal prøves.

Lisbet M sagde ...

Lisbet:
Endnu nogle gode kort, hvor man ikke nødvendigvis skal investere i noget helt specielt, men kan bruge, hvad der lige falder for.

Tina M. sagde ...

Fint fif fra Cecilie - og flot redning ;-)
Mange hilsner fra Tina M.