lørdag den 4. februar 2012

14-dages fiffet #11 og januars vindere =0)

Allerførst giver jeg ordet til Cecilie - som har lavet noget lækkert og helt anderledes til jer denne gang - men ikke mindre inspirerende af den grund - se selv:


Keukenhof i 2009. Foto: Cecilie

Selvom det er bidende koldt her (og fra hvad jeg læser også i DK), så er foråret forhåbentlig på vej, så jeg synes, at vi skal lave nogle kort inspireret af foråret. For mig bringer foråret tanker om pastelfarver som lys blå, gul, grøn, lilla og rosa og motiver som blomster, fugle, sommerfugle og andre smådyr.

Dette fif handler mere om inspiration end om en decideret teknik, og jeg håber, at I er klar til forår!

Når jeg på den her måde arbejder med inspiration på et mere generelt niveau, synes jeg, at det kan være en god idé at bruge 10 minutter på at finde papirer, stempler og pynt frem, som har de rigtige farver og motiver. Når det er gjort, går jeg i gang med arbejdet og forsøger i vid udstrækning at fokusere på de ting, jeg allerede har lagt frem, i stedet for at overveje, hvad jeg ellers har i gemmerne. Naturligvis kan man være nødt til at finde lidt frem undervejs, men jeg synes, det er en god idé at arbejde med de ting, der inspirerede mig i udgangspunktet.


På mine ti minutter fandt jeg følgende, som mindede mig om forår: forskellige mønstrede papirer, tre sæt stempler med både motiver og tekster, sommerfuglepunches, nogle kageservietter, pynt i filt, gummi og papir samt nogle blomsterformede brads.


Næste skridt er at parre nogle af papirerne og danne bunden for kortet. Til mit første kort faldt jeg for det blå papir med bierne, og til min store glæde opdagede jeg, at der var en lille bitte sød bi med i et af de stempelsæt, jeg havde valgt. Derudover bragte jeg et par enkelte pynteting i spil som mulige emner til kortet.


Når jeg arbejder uden en skitse leger jeg med tingene, tilføjer og fjerner elementer, indtil jeg er nogenlunde tilfreds, og så går jeg i gang med at samle kortet. Clear stamps er geniale i den sammenhæng, fordi man kan lægge dem over kortet og se, om de passer i størrelse med mere.


Jeg stemplede de små bier rundt om på selve kortet, og derudover er der ganske få elementer på kortet: et par strimler papir, en filtsky og en cirkel med teksstempel og lidt dekorative stempler. Fordi jeg har debosset kortet, behøver det ikke det store i pynt. Med farverne og motivet tænker jeg i hvert fald på lune dage med puffy skyer og blå himmel.

Til mit andet kort ville jeg gerne i en mere feminin romantisk retning, så jeg greb et gammelt Basic Grey papir, nogle små papirblomster og udstansede sommerfugle i forskellige i størrelser i en farver, der matchede mønsterpapiret.


Jeg spredte blomster og sommerfugle langs venstre kant på kortet, stemplede en hilsen på et hvidt stykke papir, som jeg klippede til i den ene ende og pyntede med en enkelt blomst og en enkelt sommerfugl.


Resultatet er et feminint og lyst kort, som kan sendes til mange forskellige anledninger. I øvrigt kan det jo varieres i farver, mønstre, tekst med mere.


Det tredje kort jeg lavede kombinerer to gule mønstrede papir; jeg har stemplet motiv og tekst direkte på det lille af de mønstrede papirer, og derefter har jeg bundet et gult bånd om begge papirer. Udover at være et forårsinspireret kort er det også et kort, der passer godt til OSH på grund af det gule bånd og den gule sløjfe.

Jeg håber, at du er blevet inspireret til at tage essensen af foråret og sætte det på et par kort til OSH. Jeg glæder mig til at se, hvordan du omsætter inspirationen fra den kommende sæson til papir. God fornøjelse.

Tilbage til Charlie:  Og her er Mr. Linky klar til at vise jeres fine bidrag inspireret af dette fif:


HUSK nu at linke - både fordi det er en sjov måde at komme rundt og se forskellige kort - en også fordi man ALDRIG kan vide hvad vi finder på her hos OSH!

Jeg så havde jeg ikke tænkt mig om - for der er da ikke 10 vilde heste der kan få Fifty til at trække lod i aften - han står jo allerede ret i sin indsamlingsboks til i morgen hvor vi skal til Scrap'n'Dream i Taastrup.


Så jeg måtte ty til Random.org og selv tælle mig frem til hvilken kommentar det så var - er er nummeret:
Og det er denne besked:
Lisbet: Tak for inspiration. Hvis vi sner inde de kommende dage, skal jeg vist lave kort.


STORT til lykke til Lisbet - som i øvrigt er mor til den ene af de søde KFUM-hjems piger vi tidligere har haft rigtig god kontakt til, da de var i Afghanistan. En mail til mig med din adresse Lisbet - så sender jeg Fifty på posthuset med de lækre stempler til dig. =0)


Og så opdagede den kvikke læser måske at der stod vindere i flertal - og det er fordi jeg blev så glad da jeg så hvor mange der denne gang havde husket at linke til de kort de har lavet med Cecilies fif - derfor trak jeg lod mellem jer der havde linket og Gitte (Madam Tridse) vandt en lille ekstrapræmie -


nemlig en fin 6x6 blok doneret af Fiftys gule ven Smiley. Også til lykke til dig Gitte.

JA der kan man se - man ved aldrig hvad vi finder på at præmiere her hos OSH - vi elsker nemlig overraskelser!!  Følg med på her og på Fifty's væg på facebook - hvor vi søndag vil skrive HVOR mange kort vi fik med hjem fra Scrap'n'Dream - de plejer at slå rekorden HVER gang - så vi er så spændt på antallet =0).

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tillykke til Lisbet og Gitte og en FAB FIF igen fra Cecilie, dejligt at se lidt farve da alt jeg kan se udenfor er sne :# ha en god Scrap n´Dream mvh Vikki

Jean sagde ...

Skønne præmier.. Især den blok er da for lækker... lækker lækker... :)

Rigtig god weekend, kan jo være vi ses imorgen tihii..

Karina Beck sagde ...

Flotte kort fra Cecilie.
Tillykke til vinderne.
Rigtig god fornøjelse i morgen. Jeg kommer desværre ikke, men har fået Nikolette til at tage mine OSH kort med.

Anonym sagde ...

Lisbet:
Nej, hvor heldigt, at jeg lige blev trukket ud, selvom kommentarerne har været sparsomme i januar pga sygdom. Jeg glæder mig til at få min præmie i brug. Jeg ELSKER min Big Shot!

Mio sagde ...

Skønne kort fra Cecile og stort tillykke med gevinsterne til de to heldige : )
Vi ses nok derude ; )

Annette / aka sagde ...

Igen en portion flotte friske kort fra Cecilie. Tak for inspirationen.
Tillykke til vinderne med de fine præmier.
Og rigtig god fornøjelse til Scrap'n'Dream - til alle de heldige deltagere.

Anonym sagde ...

Tillykke til Lisbet og Gitte, og tak til Cecilie for endnu et lækkert fif.
Mange hilsner fra Tina M.

madamtridse sagde ...

Ih ja det da en glædelig overraskelse, sikke en lækker blok. Tusinde tak til Fifty og hans gule ven Smiley. :)
Tillykke til Lisbeth, lækkert stempelsæt. :O)

Endnu et skønt fif, tusinde tak for det Cecilie. :)

Glæder mig til at se hvor mange skønne OSHkort der kom i indsamlings kassen igår.
Håber I allesammen havde en skøn scrapdag.
Knus Gitte/madamtridse.

Charlotte sagde ...

Tillykke I heldige vindere.
Jeg håber I havde en dejlig dag i Tåstrup.
Charlie, jeg tror der er noget galt med datoen, jeg synes jeg kan læse, at det er den 19. februar i dag, det kan da ikke passe......vel????