mandag den 24. juni 2024

Julekort hos OSH #6

Så er det allerede d. 24. igen og der er lige i dag kun 6 måneder til juleaften - VILDT ikke. Men allerførst skal vi lige nyde en dejlig sommer og den må da godt snart vise sig fra den lidt mere lune side. Men i dag hygger jeg mig lige med at dele de julekort Pia L., Gitte Y. og jeg har kreeret i juni:

Først ordet til Pia:

Denne gang har jeg valgt lidt mere utraditionelle farver til mit julekort. Det er jo starten af sommeren og nu lover de at sommervejret endelig er på vej. 


Mit kort er kun lavet med brug af diecutting. Og jeg har med vilje undladt en tekst, da jeg synes kortets motiv siger det hele. 

Jeg har brugt diesættet “O Night Divine” fra amerikanske Concord & 9th. Der hører også et stempelsæt til diesættet, men det har jeg fravalgt at købe. Stempelsættet indeholder især tekster og var lidt for amerikansk til min smag.

Jeg er vild med enkeltheden i kortet og farvesammensætningen. 

Nu er det spændende hvad næste julekort byder på.

Gitte her, sødt kort Pia - der fint viser "The reason for the Season" som de jo siger overthere. 

Det er ikke til at forstå, at vi allerede har midsommer nu og at dagene nu begynder at blive kortere igen. Med "kun" 6 måneder til jul er det bestemt ikke for sent at tænke i julekort allerede nu, for inden vi ser os om, så er julen over os.

På sådan en blæsende og kølig sommerdag passer det nu meget godt med at vise denne snemand i en kop fyldt med dejlig varm cacao og små marshmallows. Gitte har brugt en hvid tusch til de fine prikker på tørklædet og hans bånd på hatten. 
Den fine baggrund Gitte har brugt passede så godt til at den lille guldperle næsten er i hvert hjørne.
Det ser så perfekt ud og jeg ved ikke om lignende mønster fra andre designere kan det samme
men jeg har en ældre, dansk stencil fra Three Scoops, som jeg vil prøve det med.

Jeg har brugt et stempel med dies til fra Colorado Craft Company "Snowman Hug Mug", som jeg har farvelagt med Copic tusch. Baggrunden er lavet med en stencil fra Waffle Flower "Folk Art Background Stencil" og Distress Oxide ink i turkise farver. Jeg har sat en lille halvperle i guld fra Simple and Basic i midten af hver "stjerne".  Teksten Merry og tittekanterne på kortet er skåret i sort glimmerkarton og ovalerne er fra Gina K Design.

Tak for superfin julekort inspiration til både Pia og Gitte og jeg tager "rosinen i pølseende" pladsen denne gang med dette stemningsfyldte julekort med et lille kækt HOHOHO som tekst.

Selve det farvelagte motiv kan jeg ikke tage æren af og jeg kender heller ikke stemplet - men FINT er det og nu skulle det bruges. Jeg har fået det i en swap engang og jeg er ret sikker på det var fra Anne Thormose fra Fyn. Det dørpynt er en anelse mere julet end jeg plejer at knalde udenpå min dør, men
flot ser det ud. Jeg har tilføjet Glossy Accent på de 2 små lys i sløjfen og det gule i de to lamper.

Som kontrast til den meget smagfulde dørpynt og det fine hus, har jeg brugt et stykke baggrundskarton
i ægte "Fars fede juleferie-stil" a la Familien Grisworlds kulørte lamper. HOHOHO står med rød glitterkarton der matcher døren.

I min familie fik vi aldrig rigtigt besøg af julemanden for på Østerbro var der ALT for mange børn og trapper sagde min mor, så han kunne ikke stå der og vente på at blive lukket ind. Så han ringede på og stillede sækken med gaver og VIPS var han væk. HOHOHO min bare bagdel, som ældre fandt jeg så ud af, at der sad nogle ringeklokker i stuerne under vindueskarmen, der lød præcis ligesom dørklokken og som i gamle dage var til at ringe efter pigen der var i køkkenet og det var sådan de havde tryllet hver jul mine snedige forældre. Men for os børn var illusionen jo perfekt og vi har da overlevet uden behov for psykologhjælp.😁 Det var jo også ret sandsynligt, for i Peters Jul, som vi også fik læst højt af hver jul, kom julenissen jo netop forbi og lyttede efter søde børn og så nikkede han med et lille lys i hånden og alle lys på juletræet blev tændt.

Hovsa - nu kom der en lille julehistorie fra min barndom med, det plejer ellers først at ske i december.

Glæder os til at se jeres kommentarer og husk der er lodtrækning i denne måned i anledning af LUNA hobbys 12 års fødselsdag. Først den ordinære med gavekortet på 200 kr og bagefter trækkes den heldige vinder af Carstens flotte ekstra gave - et gavekort på 500 kr til LUNAs webshop eller fysiske butik.

Wauw siger jeg bare!!!!
10 kommentarer:

Hanne Gissel Gross sagde ...

Så forskellige og så fine julekort allesammen. Nok allermest imponeret af, at du kan huske afsenderen på en SWAP.

Lene sagde ...

Så fine kort og hyggeligt med en lille historie

Bodil Bording Hansen sagde ...

Hvor er de fine de kort, man kommer helt i julestemning lige midt i midsommer 🌈🎄🌈

Tina Wilstrup sagde ...

Skønne kort, som altid. Især den snemand. Og sød historie fra barndommen. Jeg havde aldrig julemand på besøg og husker ikke nogen forklaring. Men min datter og min søsters piger mener helt bestemt de har set og hørt julemanden flyve o er i hans kane 🤭

Annette Løvenhardt sagde ...

Jeg er særligt vild med det første kort.
Jeg oplever, der er meget symbolik i det.
Josef og Maria med deres ensomme vandring for at finde ly til Marias fødsel, og samtidig lyser stjernen over dem, og lyser sandet op mellem dem og byen.
Her er det ikke bare stjernen, der viser, Jesus kommen, men også at Gud er med dem og beskytter dem - symboliseret i sandet ❤️
Det er sådan, jeg ser det 😊

Freya Rasmussen sagde ...

Dejligt med inspiration til lidt utraditionelle julekort og skønt med en lille julehistorie ☃️

Annette Andersen sagde ...

Sjovt at høre andres jule historier

Jean sagde ...

Så søde julekort og åhh den snemand er da mega kær 😍

Tina Johanneson Smedegaard sagde ...

Skønne kort alle 3. Dejligt med så megen inspiration og hyggeligt med en julehistorie. Hos os stillede julemanden også sækken 😉

Anonym sagde ...

Igen en omgang god inspiration til julekort - de er skønne hver især alle tre. Mange hilsner fra Tina M.