Kort søges

Opdateret juni 2021.

Tjek under "Læs her først" hvilke sikkerhedsregler vi er nødt til at overholde med vores kort.

Deadline for aflevering af kort til en sending er ugen op til afsendelse - datoer ligger øverst i sidebaren til højre.

OBS: PostNord har et mindstemål på 14x9 cm for kort, der skal sendes med posten, så vi beder jer undgå at lave kort der er mindre end dette mål. 
A6 kort er en rigtig god størrelse for OSH-kort.
 
Vigtigt:

Det VIGTIGSTE udstyr (hvis du er ny) er en bonefolder og en skæremaskine! Knivskarpe folder og ting der er lige, er en god start til at opnå et pænt resultat. Vær sparsom med limen, brug evt. en god dobbeltklæbende tape. 

HUSK at sætte hvidt skrivefelt i de kort, der er lavet af kraft karton eller farvet karton og perlemorskarton - tit har de kun en blyant eller blå kuglepen derude  - og så er det svært at skrive i et f.eks. blåt kort. Vi sætter papir i de kort der mangler - men UHA det tager os lang tid, hvis der er for mange, der har glemt det!!!  =0)

De kort, vi generelt mest har brug for er:
  • LOVE kort - dvs. Kærlig hilsen kort. (Jeg elsker dig, Bare fordi..., Sender et knus, Savner jer, Savner dig, osv.)
  • Søde, sjove og glade kort til børn og unge/teenagere
  • Generelle kort - (Dvs. helt uden tekst eller med Hilsen herfra, Knus, Savner jer, Tænker på jer, Tæller dagene, Tak osv.)
  • Fødselsdagskort og andre glade kort - Husk teksten "Til lykke" på et kort kan bruges til meget mere end fødselsdage og så er der hurtigere én soldat der kan bruge det end til lykke med noget specifikt. Undgå helst at skrive tal på til lykke kort - skriv evt. "den runde dag" - da vi jo ikke aner, hvem der evt. har brug for et 40, 50 eller 70 års kort.
Undgå venligst tekster/motiver, der kan være stødende, da mange udsendte befinder sig i muslimske lande eller lande, hvor man har et anderledes syn på f.eks. letpåklædte kvinder end vi har her i DK. Vi vil så nødigt have vores kasser stoppet i tolden af den grund!

Og pas på med en ellers velment tekst som "Kommer snart hjem", "Ses snart" - det har jo desværre flere gange vist sig, at ting kan gå galt selv få dage før endt udsendelse, så derfor duer den slags tekster ikke! Brug i stedet "Jeg tæller timerne" eller "Savner dig".

Vores militære kontakt har bedt os undgå de meget trendy "splat" på kortene - det havde jeg egentlig ikke tænkt på - men forleden frasorterede jeg et kort med sådan et stort rødt "splat" og teksten "Lev livet" og så kunne jeg godt se problemet.  Dette kort kom på OSH's skadestue og vil nok genopstå med en anden tekst og en blomst eller noget.

og i sæsonen (HUSK at checke deadlines for aflevering):
  • Julekort
  • Valentines kort / Love kort - Undgå at bruge "Valentines" på kortet, så de kan bruges hele året. 
  • Mors eller Fars dag kort
  • Halloween - Undgå at bruge skeletter, dødningehoveder/kranier og gravstene. Hellere lav søde og sjove kort med spøgelser, hekse, edderkoppe og meget andet.   
Men husk, der er ikke så mange der har behov for "Nyt hjem", "Til lykke med hundehvalpen" osv. =0)

Det vigtige er at have lyst til at være med - der er INGEN øvre eller nedre grænse - nogen laver mange kort - andre færre - men jeg lover jer - HVERT ENESTE kort gør en forskel!

Der deltager både meget øvede kortmagere og folk der er mere nye inden for faget - men så længe det man laver er omhyggeligt lavet og ser pænt ud er alle velkommen til at være med. Der er intet "dommerpanel" - men vi er til tider nødt til at sortere de kort fra, der er skæve eller hvor tingene ikke sidder godt nok fast til at klare transporten frem og tilbage. Nogle af disse kort bliver så repareret, når der er tid, men det forsinker jo alt andet lige hele postgangen, når det er nødvendigt at gøre.

BRUG denne blog som inspiration - hvis jeg har vist det her er det fordi det passer godt til formålet. 
Er du forholdsvis ny er det helt OK at "kopiere" en ide, vi kan jo ikke hele tiden opfinde en ny dyb tallerken, vel.